Nu har vi tagit det mycket svåra beslutet, att låta Sava flytta tillbaka till Happy Birdhunters kennel. Hon har varit vår absolut bästa hund, då det gäller att jobba! Hon är så lättlärd och arbetsvillig! Hon är kanonduktig på att spåra, och hon är uthållig. Men hon funkar inte socialt. Hon har bitit våra pudlar utan anledning, även valpen vi hade nyligen, och hon är rädd för människor. Hon är alltså inte lämplig till avel, och det blir för jobbigt att ha henne här hemma, när det inte går att ha hundarna tillsammans. Så med sorg i hjärtat har vi nu lämnat tillbaka henne, och vi hoppas att Sven och Marina kommer att ha glädje och nytta av henne i jakten, och kanske fortsätta spåra med henne. Savas föräldrar är ju mycket bra hundar, och man kunde ju inte tro annat än att valparna skulle bli bra, men hon har fått med sig något i generna från någon tidigare generation, som inte är bra. Man kan ju inte ha en hund bara till att träna och tävla med. Det är ju hur det fungerar i vardagen, som är viktigast.

Nu får vi se, vad som händer i framtiden. Både Ola och jag vill ju ha någon hund, som både är en snäll och trevlig familjehund, och som går bra att jobba med. Jag vågar nog inte skaffa någon mer golden nu, sorgligt efter att ha haft golden sedan 1972. Men detta var tredje försöket att få tag på en bra avelstik, och det har varit något fel med alla tre. Varför sparade vi inte en tik i Hugos kull?? Golden retrieverns snälla och vänliga sätt är på väg att försvinna tyvärr, i dagens avel. Det hör man inte minst av veterinärer, som säger att dom hundar dom är mest rädda för är just golden.

Eva