Ikväll gick jag en liten sväng utan hund, precis innan solen försvann. Gick in i skogen en liten bit härifrån, och rundade en liten vattensamling, där det kretsat tranor över sista dagarna. Jag tänkte att jag kanske skulle få se tranorna där, och fotografera, men det var inga där just då iaf. Men varför smyger man inte omkring med kameran, och utan hund, lite oftare, särskilt på vårkvällar? Det var så härligt, och så mycket fågelläten! Koltrast och Taltrast förstås, men så hördes Enkelbeckasinen hela tiden också. Lätet den åstadkommer när den störtdyker med utbredda vingar är så häftigt, och typiskt för vårkvällar här. Fullt fullt med blå- och vitsippor är det överallt, och rådjur skuttade iväg på flera ställen. Den lilla skogen är ganska vildvuxen, och det är inte många som ger sig in där.

Här växer blåsipporna på en gammal rotvälta.

När man ligger och kryper under ett taggtrådsstaket kan man råka på ett sånt här vackert motiv, ett blåsippsblad genomlyst av kvällssolen.

Förvildade påskliljor, av den gamla dubbla sorten. Förmodligen har det funnits ett hus här för längesen.

Ett skogsodjur!

Vattensamling

Vätteros, som är en klorofyllfri parasit som lever på rötterna på hassel och andra lövträd.

Annars har jag mest jobbat i trädgården idag, och hundarna har fått springa omkring och leka med varandra. Det har varit underbart väder! Jag har gjort iordning i några land, fyllt på jord m.m. Så har jag varit nere hos min far och planterat ett par rosor åt honom.

En hundbild måste jag väl ha med också idag. Det blir Sally och Miranda som ställde upp sig så fint när jag kom med kameran.

På söndag tävlar Ville agility lag med Miranda här på Ölands bk. Själv ska jag hjälpa till (sitta vid dator).

Eva