Idag har det varit riktigt varmt och skönt! Jag har sått och satt ut plantor, och förstås varit ute och gått med hundar. Idag fick Bias och Tova samsas på samma promenad, och då blev det en lång koppelpromenad. Dom sköter sig riktigt bra nu, när jag går med dom båda två. Dom har förstått att det inte är någon idé att gå och dra och streta, utan går fint vid sidan. Förutom när den här haren följde oss en bra bit vid sidan om. Den verkade inte särskilt rädd av sig.

Det har blivit väldigt gott om både rådjur och harar här, sen rävarna fick skabb förra vintern.

Här ligger Bias och Tova plats bredvid varandra.

Igår tog jag mig an Tovas päls igen, badade, fönade och klippte lite. Det tog fyra timmar. Puh!

Imorgon kommer Bias uppfödare hit. Jättekul! Dom är instruktörer i rapport på Svensk Bruksschäfers läger i helgen på Böda Sand. Ska bli kul att se om Bias känner igen dom!

Tovas uppfödare träffar jag i början på Juni, då jag ska upp till Norrköping och ställa ut Tova.

Nu går det fort framåt med våren, när det är så här varmt. Gullvivorna blommar snart för fullt, och även de första orkidéerna (S:t Pers Nycklar) har slagit ut.

Svalorna har kommit, och i våran damm är det fullt av små paddyngel. Det blommar också fint av lökväxter i trädgården.

Häromdagen, då jag kom ner till Hornsjön, var det en gåsfamilj på piren. Dom tog sig snabbt ut i vattnet med sina små gässlingar.

Eva