Det är lika soligt och vackert varje dag! Fåglarna sjunger nästan dygnet runt, och varje stund inomhus känns som slöseri med tid. Ola hittade en massa vårmusseroner idag, så vi åt paj med musseroner och broccoli till middag. Jättegott!

Igår var Ola uppe i Bödaskogen och tränade spår med både Bias och Tova. Bias spår gick som vanligt bra. Tova har inte fått spåra sen hon var ganska liten (jag är lat med sånt tyvärr), men det hade gått ganska bra ändå. Hon spårade lite, skuttade och lekte lite, och spårade igen. Hon markerade apporterna och tog upp den sista. Får försöka få det att bli av lite oftare!

Vi har tränat lite mer lydnad ett tag nu, med båda två. Idag körde vi budföringar också. Det tyckte båda var roligt! På eftermiddan gick jag med Tova ner till havet vid Alvedsjöbodar, och då blev det förstås lite bilder. Även en film, som jag lägger in senare.

På vägen dit tränade jag lite med henne. Här är det platsliggning, som går bättre och bättre, men det är nog den svåraste hund jag haft då det gäller att lämna henne.

När det gäller linförighet, så är hon pigg och snabb att inta sin position i vändningar, men rätt vad det är kan hon göra en piruett eller ett glädjesprång:-) Har en känsla av att det är lite svårare att få en storpudel lika pålitlig i lydnaden, som en schäfer eller golden t.ex. Hon är mycket mer egen, men jag kan nästan aldrig bli arg på henne. Blir bara full i skratt istället. Samtidigt är hon väldigt följsam, och vill vara nära mig hela tiden på promenaderna.

Här kommer en bild på Bias också.

Och en vacker bild till från den promenaden.

Idag skulle vi varit uppe i Byxelkrok och tränat agility, men Ville är genomförkyld och väldigt hostig, så det fick vi ställa in. Annars skulle dom behöva träna inför tävlingen i Oskarshamn om två veckor.

Eva

Lite senare på kvällen.

Fick ett mail från Cecilia med Pim-Pim, med söta bilder. Dom har haft avslutning på valpkursen, Peggy och Pim-Pim, och här är en bild på dom små syskonen.

Eva