Det blåser och blåser varenda dag! Det varma sommarvädret har blåst bort. Nu har det regnat en skur på morgonen, men det ser ut att ljusna igen. Igår var det sol och blåst. Då var Ola och jag i Borgholm och sålde lotter för Ölands brukshundklubb. En upplevelse i sig att sitta och titta på alla sommarlediga turister som travar fram och tillbaka på Storgatan och torget, och köper en massa skräp. Ola var ledig, så därför åkte vi båda för att kunna bytas om lite.

Skönast har man det här hemma, tycker jag, när det är så mycket fok på Öland!

Nu har vår första näckros slagit ut i dammen. Så här vacker är den!

Häromdagen var jag nere vid Hornsjön och tittade på dom röda näckrosor som blommar där. Men då gick Tova emot ett elstängsel som går ut i vattnet, och fick några rejäla stötar. Hon nästan fastnade i tråden ute i vattnet. Oj, vad olycklig hon var efteråt! Hon har sprungit igenom elstängsel så många gånger förut, utan att få några stötar, så hon har inte fattat att det kan vara något otrevligt. Sen var vi inne hos min syster (och granne), som har “öppen ateljé” nu några dagar. Där låg Tova så snällt fast det var folk där som gick och tittade på tavlorna.

Blåklocka.

Om det bara slutar regna, så ska Ola och jag ut och träna lydnad med hundarna, för Ola är ledig idag också.

Eva