Nu har det varit riktig högsommarvärme några dagar! Varmt och skönt i vattnet är det också (i alla fall på den sida det är inåtvindar). Idag var första gången i sommar, som Ola och jag var nere vid havet och badade tillsammans. Jag gick ner med Tova, och Ola tog bilen runt sen med badkläder och fika. Till den här vackra stranden (Fornbod) tar det ungefär en timme att gå, och sista biten är på en liten alvarsväg, med låsta grindar så inga bilar kan köra där. Där går det oftast hästar på sommaren. Så även idag, och dom satte igång att jaga Tova kors och tvärs över alvaret. Det var jätteotäckt! Hon blev förstås livrädd och trött i värmen, och hela hästflocken var precis i hasorna på henne. Fy vad rädd jag blev, att hon skulle bli ihjälsparkad eller kollapsa i värmen!! Till sist slängde hon sig in under hästarnas vattentunna och la sig, så dom inte kom åt henne. Sen kunde jag koppla henne, och skrämma hästarna ifrån oss resten av vägen. Hon var helt slut när vi kom ner till havet! Hon lär nog inte vara så intresserad av att hälsa på hästar längre efter detta. Hon som snällt och artigt hälsat på alla hästar vi sett förut.

Blå Jungfrun ute i Kalmarsund.

Här är bildbevis på att Ola och jag badade idag;-) Först är det jag som ligger och flyter, och Tova som oroligt tittar på. (Hon fick också komma i sen)

Sen Olas premiärdopp i sommar.

Det är detta som kallas “bonnbränna”;-)

På söndag bär det iväg upp till Strängnäs bk på kennelläger, som Enduros kennel anordnar. Det ska bli kul (förutom den långa resan).

Alla våra hundar.

Här kommer Bias med sin lekapport. Den tar han och kommer med så fort man kommer ut i trädgården.

Söta Tova efter hästjakten och badet.

Såhär kan man också se ut om man är storpudel!

Och så blir det lite trädgårdsbilder igen förstås.

Fjärilsblomster, som blommar hela sommaren.

Härliga, gula, doftande rosor.

Kaprifol.

En ny röd ros, Dortmund.

Rosen Flaming Cover.

Jag fick bilder på Kohagslyckans Pim-Pim igår. Här är ett smakprov. Pimmis och Frasse solar sig.

Eva