Det är soliga, fina dagar nu. Idag har det varit riktigt varmt, eftersom det inte blåst någonting heller. Jag jobbade hela förmiddan med dammen. Kanten har varit mycket högre på ena sidan, vilket gjort att den fula, svarta plasten varit synlig runt halva dammen. Nu tog jag tag i det, och har höjt kanten på andra halvan, och haft på en massa ny jord runt omkring. Sen kunde jag fylla på åtskilliga liter vatten till, och nu är det mycket snyggare. Vidare blev dammen också (och djupare förstås). Våra tre guldfiskar har blivit stora. Det är samma tre som vi köpte för ett och ett halvt år sen, så dom verkar trivas. Jag blev väldigt nöjd med dammen nu, men jobbigt var det. Hade så ont i rygg och höfter efteråt, så jag har inte orkat gå med hundarna sen idag.

Igår gick jag med Tova och Bias samtidigt däremot. Det händer inte så ofta nu, för Bias spriger på Tova så hårt, så det blir jobbigt för henne. Men igår blev jag så nöjd med dom! När jag just hade släppt dom lösa, då vi kom ut mot alvaret, sprang ett rådjur förbi ca 20 m framför dom, och det fortsatte över alvaret där det är helt öppet, så dom såg det hela tiden. Tova kom direkt tillbaka till mig, då jag skrek nej. Bias stannade och funderade en stund, men kom sen också tillbaka! Han som var så galen efter rådjur i vintras! Det känns så skönt, att även han har fattat att det är förbjudet!

Bias följer mig överallt hela dagarna, både ute och inne. Tova lägger sig i dörröppningen (vi har nästan alltid dörren öppen om dagarna till långt fram på hösten) om jag är ute, och har koll på var jag är, men måste inte vara med överallt. Bias måste däremot ha närkontakt hela tiden;-) Drar jag upp ogräs, så ska han vara med och hämta allt ogräs jag kastar iväg. Klipper jag gräs, så ska han gå med hela tiden. Sitter jag och läser ute i stolen, så ska han ligga alldeles bredvid stolen o.s.v. Och ständigt kommer han med någon lekis, och hoppas att man ska kampa lite!

Bus i soffan.

Sprallig Sally på stranden i Böda.

Kattungarna har blivit två och en halv vecka nu, och har öppnat ögonen och börjat leka så smått.

Imorgon blir det nog lite agilityträning uppe i Byxelkrok, och på söndag är det i Sydostcupen i agility.

Eva