Nu har Sally börjat löpa. Miranda har hållit på i någon vecka, och har väl dragit igång henne lite tidigare än väntat. Så nu blir det snart parning, och då blir det alltså valpar framåt slutet av Januari. Det blir trevligt i vinter, om det nu bara blir något! Hon ska paras med toypudeln Hasse (SUCH Sandust start me up), en tuff liten kille som är MH-testad med etta på skott. Spännande ska det bli!

Hasse

Bias är ganska gnällig och flåsig för löptikarnas skull. Men nu har Ola åkt till skogen, för att spåra med både Tova och Bias, så nu får han annat att tänka på. Själv ska jag snart ner och laga till lammbog och potatisgratäng hos pappa, där vi ska äta middag idag. Förut har jag varit ute och övningskört med Niklas. Jag börjar känna mig ganska lugn faktiskt, när jag åker med honom.

Igår var Ola och jag nere på klubben och tränade lydnad, ihop med Lena och Ulla och deras hundar. Bra att träna med lite andra, som kan komma med kommentarer och tips, som man kanske inte tänker på själv. Igår fick jag plötsligt problem med att Tova satt kvar på inkallningen gång efter gång. Den knuten får vi försöka lösa upp i veckan, innan tävlingen på söndag.

I förrgår blev jag riktigt glad och stolt över Bias och Tova! Jag gick ut med dom tillsammans, och dom var lösa från början. Vi gick på vägen ner mot Hornsjön, där det är nerförsbacke. Dom sprang sida vid sida långt framför mig, och plötsligt hoppade det ut ett rådjur på vägen framför dom ner mot sjön. Dom tänkte precis dra iväg när jag skrek åt dom, och båda tvärvände faktiskt och kom till mig. Det tyckte jag var bra gjort!! Jag kunde fortsätta ha dom lösa, och dom höll sig till mig! Så himla skönt!! I vintras och våras stack ju Bias ett par gånger efter rådjur, men det har vi tydligen lyckats få ur honom.

Eva