fast ändå inte helt bra. Men, men, 160.5 poäng räcker ju för uppflyttning;-) Skönt att det inte blev 159,5 istället! Jag har alltså tävlat lydnadsklass 1 med Tova idag. Det var i Kalmar i gråväder, men regnet slutade lagom till jag skulle tävla. Tur det, för Tova har en matte som aldrig tränar i regnväder;-)

Jag var lite rädd för att hon skulle vara alltför sprallig, eftersom hon inte fått vare sig motion eller träning på tre dagar. Dels är jag förkyld och har ont i halsen, och dels har jag varit och parat Sally två gånger, och varit på 50-årskalas, så det har varit dåligt med tid över.

Idag började det med en kaotisk platsliggning. Innan vi hade hunnit vända oss om, hade alla hundar utom Tova och en till sprungit upp och börjat bråka med varandra! Jag hade startnummer tre, och ettan låg också kvar, men dom andra var helvilda och det var mycket morrande. Jag tyckte det var jättebra gjort av Tova, som är så ung, att ligga kvar ändå! Jag gick förstås fram och belönade henne. Tyvärr väntade dom bara en liten stund med att lägga om, hade varit bättre om vi fått göra det sist istället. När jag vände mig om andra gången, så satt Tova upp. Hon satt i alla fall still hela platsen, så hon fick en femma.

Här följer resten av betygen:

Linförighet 9

Platsläggande 9

Inkallande 9

Ställande 7 (hon tvärstannade men tog sen ett par steg)

Apportering 7 (hon tycker fortfarande att apportbocken är lite äcklig)

Hopp över hinder 8,5

Tandvisning 10

Helhetsintryck 9,5 (domaren tyckte att det såg väldigt harmoniskt ut)

Hade vi haft en tia på platsen, så hade vi vunnit, men jag får verkligen vara nöjd ändå!

Foto Annelie Bergström, taget i Strängnäs

Också taget i Strängnäs av Annelie.

Igår var vi alltså och parade Sally en gång till, och det blev en bra parníng igen. Sen åkte vi direkt till min systers 50-årskalas i Kalmar. En mycket trevlig tillställning, med 7 sorters soppor, 7 sorters öl och en massa gott bröd och goda tårtor!

Eva