Även denna påskafton har vi ätit påsklunch ute i solen hos våra grannar (min syster). Långbord i trädgården och en massa släktingar. Många barn som springer runt och leker efter maten, höns och tuppar som sprätter omkring, och fåren med några nya lamm bakom stallet.

Blåsippor på borden.

En nässelfjäril flög mellan buketterna på borden.

Här sitter fjärilen på en bukett med scilla.

Tuppenuppe också med på kalas.

Valpen Ness hade också kul bland alla barn och höns!

Tänk om dom närmsta veckorna kunde gå i ultrarapid! Det är så fantastiskt den här tiden med fågelsången och alla blommor som slår ut överallt! Och sen går det så fort över. Gick en sväng utmed Hornsjön tidigare idag, och njöt i fulla drag av naturen.

Vid den här fantastiska, gamla eken är det ett grävlinggryt. Tova nosade ner i hålet till vänster på bilden, och då hörde jag hur grävlingen dunsade in längre in i grytet. Den låg väl i öppningen och solade sig. Tova flög nog en meter upp i luften!

Det finns många trolska, sagolika motiv….

Springa i vatten är härligt!

Så mötte vi Ness med matte, så hundarna fick en lekstund.

Kram.

I förrgår lyckades jag ta lite bilder på vilda djur.

En fiskgjuse, som satt så fint i ett dött träd.

Och ett par rådjur ställde upp sig så fint vid sjön.

En hare satt blickstilla vid en ek.

Tova på språng.

En och annan snödriva finns fortfarande kvar. Bra att stå på för att titta på gässen på åkern, tycker Tova.

Eva