Idag har det varit KM i lydnad och bruks på Ölands brukshundklubb. Vädret var inte roligt, regnigt och kulet. Jag kände mig genomfrusen när vi kom hem! Inte gick det så bra för Olas och min del heller. Men andra blev ju glada! För egen del, så blev Tova störd av en jakthund med drevskall, som kom alldeles intill planen just när Tova och jag skulle in. Hon släppte koncentrationen på mig i början av programmet, och satte sig inte på första stoppet på linförigheten, och la sig inte på platsläggandet. Sen släppte hon hunden och koncentrerade sig igen, men då hade vi missat för många poäng. Det visar bara att jag behöver träna med mer störningar omkring. Ett ganska vanligt problem tror jag.

Ola och Bias kom trea i brukset i alla fall. Dom hade så gott som fullt på specialen, men sen var Bias övertaggad på lydnaden, och det straffade sig på linförigheten och framförgåendet. Resten var bra, och en tredjeplats blev det.

Vinnare i KM i bruks: Thomas med Viggen etta, Ulla med Stisse tvåa och Ola med Bias trea. Domare: Lejf och Lasse.

Vinnare i KM i lydnad: Outi med Onnie etta, Meta med Cool-on tvåa och Anita med Cano trea.

I förrgår hade vi Tina och barnbarnen (Olas) här. Tina fyllde år, och vi åt lammstek.

Théa med Sally. Hon vill absolut ha en liten pudel!

Victor.

Annars är det inte så mycket som hänt. Hyfsat höstväder har det varit, och barnen har haft höstlov.

Gott om rådjur ser man på promenaderna nu. Den här fick vi riktig närkontakt med.

Nyutslagna rosor i November

Kärleksört.

Glad Tova.

Eva