till valpning! Det känns som den här dräktigheten har gått otroligt fort. Jag tycker nyss vi var nere i Malmö och parade. Hon hänger med på promenader fortfarande, men tycker det är lite tungt. Jag har klippt henne på nos och tassar, och på magen och i baken. Valplådan står färdig, så nu är det bara att vänta några dagar till.

Igår hade Tova och jag en riktigt spännande naturupplevelse. Ja, redan i förrgår också, då vi såg fem havsörnar vid Hornsjön. Men igår var det sju stycken! Först satt dom ganska långt ut på isen, men när vi gick ut en bit på isen, så kom dom seglande en efter en, och började kretsa allt närmare över oss. Jag hade Tova i kort koppel förstås! Jag skulle inte haft en hund lös i det läget, kan jag säga! Dom blev riktigt hotfulla! Så när jag fått en mängd bilder, och kände mig nöjd, så gick jag därifrån. Jag tror helt klart, att det var Tova dom ville åt. Dom skulle ju inte kunna lyfta med henne, men slå henne skulle dom säkert kunna. En fantastisk och spännande naturupplevelse!!

2,2m mellan vingspetsarna!

Det har varit härligt väder några dagar nu! Mycket vår i luften! Solen lyser hela dagarna, och det är skönt trots den envisa blåsten. Fåglarna sjunger som tokiga! Min bästa tid har börjat!! Men samtidigt blir jag så stressad, för allt jag vill hinna och orka med. Det är ju lite dåligt med orken. Fötter, knän, höfter, armar, axlar, fingrar, allt värker så in i norden. Antagligen har jag artros på alla möjliga ställen…

Jag har sått endel inne, och körsbärstomaterna har kommit upp en bra bit. Idag ska jag så sommardahlior, som blommar så tacksamt hela sommaren sen. Och igår planterade jag om pelargoner. Men helst vill jag bara vara ute nu. Nu kommer det inte bli städat här förrän till hösten;-)

Bias med sin favoritleksak i trädgården. Tror bestämt jag får köpa en ny vattenkanna….

Bias cyklar jag med varje dag nu. Han älskar att få springa ordentligt!

Vid kusten är det fortfarande mycket is kvar. Här vid rasen i Fornbod.

Isspöken.

Ett par Starar.

Ett stackars rådjur, som inte ser alltför piggt ut. Vet inte hur många döda rådjur jag sett den här vintern. Dom ligger överallt!

Inte så lätt att ta sig fram ute i markerna nu. Jag är dyngsur om kängorna varenda gång jag kommer hem.

Söt liten Gulsparv.

Tofsvipa.

Nu är det fullt med krokusar på södersidan om huset.

Nu är det dags för dagens första promenad!

Eva