Det blåser så man tror att huset ska lyfta och flyga iväg. Men någon snö har det inte blivit, utan det är ett par plusgrader. Och vi har faktiskt klarat oss helt utan strömavbrott här än så länge.

Det är två gånger om året, som det känns som tiden rasar iväg snabbare än vanligt tycker jag. Dels nu före jul, då man alltid tycker att julen kommer för hastigt på, och dels på våren, då allt slår ut och blommar över alldeles för fort. Jag har bakat en sorts julkakor, det är väl vad jag gjort för julförberedelser. Men jul blir det väl ändå.

Idag har jag skjutsat ner Ville till Färjestaden (eller det var han som övningskörde), för att han ska åka gemensamt med en klasskompis där till Blomstermåla, där dom sover över inatt. Sen åker klassen (hundlinjen) till stora Stockholmsutställningen på Älvsjömässan tidigt imorgon bitti. Det blir nog roligt! Bara det inte blir snöoväder. Annars har dom fått jullov extra tidigt, eftersom dom upptäckt fuktskador och mögel på Helgesbogymnasiet. Först bestämdes att hundlinjen skulle få flytta till Ingelstorpsskolan, men efter mycket protester från eleverna och oss föräldrar, så ändrade dom sig, så nu får eleverna tränga ihop sig flera i samma rum, och endel får bo i lägenheter i Blomstermåla. Jätteskönt att dom fick stanna, för dom har så fin gemenskap på Helgesboskolan, och ville inte skiljas från skogslinjen.

Tova har fått sommarfrisyr fast det är vinter. Mina axlar och armar orkar inte med lång päls att bada, borsta och föna, så nu tror jag att jag ska hålla efter och klippa henne kort oftare. Jag blir helt slut, och har extra ont i flera dagar efter sån pälsvård. Och så har jag småpudlarna kvar, som också behöver badas och klippas igen.

Man får inte bli rädd om det plötsligt står en stor ko och glor på en i skogen.

Detta var igår, när det låg lite vitt puder på marken.

En svan på en sten i Hornsjön.

Och en ung Knölsvan.

Fina Tova i närbild.

Och med flaxande öron.

En Nötväcka.

Talgoxe.

Blåmes.

Kattungarna är alldeles hopplösa och ställa till. Blomkrukorna ryker, och idag hade dom ner en lampa, så glödlampan gick sönder.

Här sitter Musse i en Cyklamen, och leker med en Amaryllis.

Amaryllisknoppar är tydligen gott;-) Jag HAR sopat ner dom hur många gånger som helst från bord och fönsterbräden, men det hjälper ju inte! Men söta och goa är dom!

Eva