Snökaos har dom sagt att det ska bli några dagar. Än är det väl inget kaos precis, men det har snöat ganska ymnigt på morgonen idag, och det snöar fortfarande. Jag tycker om snö på vintern, men jag vill ju att den ska komma redan i December och vara hela Januari, men sen vill jag att det ska börja våras. Vill absolut inte ha en sen vår igen! Hundarna är nöjda i alla fall, att få springa och leka i snön.

För tredje gången den här vintern är jag genomförkyld, och nu börjar det kännas i bihålorna och jag börjar hosta också. Inte kul!

Tre dagar i rad den här veckan, har jag varit i Kalmar. I måndags var det vanlig kontroll hos diabetesläkaren. I tisdags hade jag tid på morgonen hos ögonläkare, för att kolla upp min starr. Ola följde med, eftersom man inte får köra bil på några timmar efter undersökningen. När vi kört ett par mil neråt, så dog bilen plötsligt, allt bara slocknade och vi fick rulla in till kanten. Jag brydde mig inte så mycket om bilen just då, utan ville bara hinna till sjukhuset i tid. Som tur var skulle min svåger ner till Borgholm, så han hämtade upp mig efter en stund, och sen fick jag låna hans bil från Borgholm till Kalmar. Jag kom lite försent, men fick komma in ändå som tur var. Och undersökningen visade att jag ser så dåligt på högerögat att jag ska opereras med förtur. Skönt! Jag var rädd att jag skulle få gå länge och se såhär dåligt. Då skulle jag snart varken kunna läsa eller fotografera. Det var tydligen den sortens grå starr som man får mest besvär av också. Vänsterögat ska inte opereras än, men kommer behövas senare.

Och bilen då? Jo, det var motorn som skurit ihop. Inget att göra. Det var väl väntat, att något skulle hända med den snart, men ändå jobbigt när det händer. Igår var Ola och jag på banken, och fick låna till en ny bil, och sen åkte vi vidare till Liljas i Kalmar och kikade på bilar. Och tänk, vi hittade en som vi föll för. En Volvo V-70, “bättre begagnad”. Imorgon ska vi hämta den. Så hastigt kan det gå att byta bil!

Liten Miranda.

Sally smyger på Tova. Dom älskar att springa och jaga varandra runt en rund rabatt.

Tova och Sally.

Katterna har börjat vara ute lite. Här har Mimmi varit lite för nyfiken på dammen, och är alldeles blöt om svansen och bakbenen.

Än så länge har guldfiskarna klarat sig i dammen.

Blåmesar häromdagen, när det var lite sol.

Gulsparv.

Blå Jungfrun för några dagar sen.

Vid Horns Kungsgård.

Innan den här snön kom.

Håller fortfarande på och scannar gamla dia-bilder. Här är en på min schäfer, Jonna, som undrar varför det ligger en liten kattunge i hennes hundsäng. Tror inte riktigt att jag skulle våga ha det såhär med Bias…….

Eva