Vi hade i alla fall tur med vädret, kan man väl säga om dagens lydnadsresa till Karlshamn. Fast Rebecka som också var med oss blev uppflyttad till trean iaf. Grattis! Lotta och jag, med Soya och Tova, får bli kvar i tvåan ett tag till tyvärr.

Jag var ju rädd innan, att Tova inte skulle hålla ut hela programmet igenom utan något godis, men det var inga problem. Hon var jätteduktig, och gick verkligen fint (förutom ett par småmissar). Nej, det var på platsen vi missade, och det var jag ju inte beredd på. Hon låg kvar hela tiden, men när jag kom tillbaka till henne, så flög hon upp och hoppade i min famn, innan vi skulle sätta upp dom. Det blev bara 5 poäng där. Med full plats så hade vi haft 174p, och vunnit hela klassen! Så retfullt!!

Här är övriga betyg:

Fritt följ 9

Platsläggande 9

Inkallande 9

Sändande till ruta 6 ( Hon tjuvstartade, när jag svarade ja på frågan om jag var färdig. Dumt av mig, skulle bara nickat)

Apportering 9 (Lite tugg)

Fritt hopp över hinder 10

Fjärrdirigering 7 (Hon la sig lite för tidigt på andra kommandot)

Helhetsintryck 10

Domaren tyckte det var en väldigt trevlig hund, och att det såg snyggt ut. Lotta filmade lite, så vi får se om jag kan lägga in några filmsnuttar såsmåningom. Tråkigt förstås att inte bli uppflyttade, men jag är ändå väldigt nöjd med vad hon presterade.

Sen var det väldigt trevligt att få träffa Tovas son Rex med matte och husse. Dom kom och tittade, och vi lät hundarna träffa varandra. Rex och Tova ville gärna leka med varandra!

Kohagslyckans Rex, snart 1 år gammal.

Rex med matte har börjat kurs för Carina Lundin nu, och kommer nog såsmåningom ut på tävlingsplanerna också.

När jag kom hem blev det en promenad med Tova och Sally, och dom racade förstås som vanligt.

En Ormvråk nere vid sjön.

Det här var häromdagen, när Tova lekte med en liten träbit, och betedde sig nästan som en räv som jagar sork.

På ett ställe skrämde vi upp en Havsörn, som satt och åt på ett byte vid sjökanten.

Tova sprang efter den, och hamnade på den här stora stenen.

En Korp som störtdyker.

Och en liten Blåmes på ett ben.

Mimmi ute i solen.

Eva