Imorse blev det plötsligt ett förskräckligt oväder. Det blev kolsvart och började blåsa och hagla. Ville och jag skulle precis till Kalmar, för Ville hade körlektion, och skulle sen till skolan i Helgesbo. Ville fick övningsköra i ovädret ner till Kalmar. Det haglade och snöade om vartannat. Senare på dagen kom solen istället, men blåst har det gjort hela dagen, och varit väldigt kallt. Nu fick Sally följa med Ville till skolan igen. Hon har inte varit det förut den här terminen. Oj, vad lycklig hon var imorse, när Ville packade ner hennes saker! Och när vi kom till Helgesbo, hoppade hon upp i Villes säng på hans rum, och var inte det minsta intresserad av att följa med mig tillbaka. Hon trivs verkligen där, där det händer mycket! Roligt att se! Och det är ju inte bara hon som trivs där, utan Ville också skönt nog.

När Ville och Sally var avlämnade i Helgesbo, så hade jag lite ärenden att göra i Kalmar. Bl.a. lämna in mitt fina teleobjektiv som tyvärr gått sönder. Jag snubblade över Tova häromdagen, och ramlade rakt ner i asfaltsvägen. Jag slog i knä, axel och handled rejält, men man får väl vara glad att inget blev brutet. Men så slog objektivet i marken också, så zoomen fungerade inte ordentligt efter det. Så typiskt nu när alla fåglar kommer, och jag vill fota varje dag. Det kan ta ca 3 veckor innan det är färdigt, men som tur var hade jag försäkring på det.

I fotoaffären träffade jag Lotta lustigt nog, och sen gick vi och fikade på Kullzénska. Trevligt! Men nu blir det alltså inte några nära fågelbilder på ett tag…..

Helgen har varit kall och disig, men isen ger sig mer och mer i Hornsjön. Och tranorna hörs, när dom flyger över.

Ness och Tova sprang och lekte igår.

Gamla vackra ekar och stenmur vid Horns Kungsgård.

Grågässen har kommit i massor, och flyger och skriker överallt.

Råget, som ser dräktig ut, och liten bock.

Tova tittar nyfiket.

Första humlan jag såg i vår, Mörk Jordhumla.

Och en av dom första Nässelfjärilarna.

Tofsvipa.

En Körsbärsfuks, ganska lik Nässelfjärilen.

Blå Jungfrun från Fornbod.

Och här ser jungfrun nära ut. Teleobjektivet luras.

Irisarna blommar nu.

Och massor av krokusar förstås.

Musse och Mimmi leker.

Tova dricker vatten, och speglas så fint.

Tova och Mimmi.

Och härliga Blåsippor. Vilken underbar tid vi har framför oss nu, men jag vill nog ha tillbaka det varma och soliga vädret!

Eva