Idag har Ola och Bias tävlat elitklass spår i Saxnäs. Spåret gick på öppna alvaret i väldigt kraftig vind. Tyvärr missade dom två pinnar på spåret. Uppletandet fick dom 9 och 8,5 på, och spårupptaget 10. Lydnaden var inte Ola så nöjd med, eftersom han vet att Bias kan så mycket bättre, men dom fick iaf certpoäng. 534 poäng blev det totalt. Men det var ett par stycken som fick höga poäng, så något cert blev det inte. Dom behöver träna mycket mer med störningar! Det är det vanliga problemet när man går här och tränar själv. Bias var också väldigt taggad, och pep på fria följet. Några fina poäng fick dom ändå, inkallande 9, metallapport 9,5, tungapport 9, hopp 8 och 9, stege 9 och 9,5 bl.a.

Bias tar ett vårbad vid Alvedsjöbodar.

Det har varit så härligt vårväder nu i flera dagar. Jag vill hinna så mycket då! Har pysslat i trädgården, gått långa promenader, cyklat och fotat såklart. Sått och planterat om.

Fullt med bin, humlor och fjärilar är det redan.

Citronfjäril som kommit in i växthuset. En ruta har blåst sönder i vinter, så där måste jag snart ha en ny.

Sjungande Blåmes.

Ejdersträck vid Kalmarsund.

Grågäss är det gott om.

Två Tranor stod nere vid Hornsjön en dag.

Flygande Tova

Miranda, innan jag badade och klippte henne häromdagen. Här har hon grävt, så nosen är alldeles jordig.

Miranda och Tova.

Samma plats idag, men nu var Sally med också. Och Miranda är klippt.

Rätt som det var kom katten Mimmi fram också, och ville vara med. Sally har börjat med sin favoritsysselsättning igen, att bita ihjäl humlor och bin. Förstår inte hur hon klarar det, utan att bli biten.

Härliga ljusblå Blåsippor.

En råbock med fina horn.

Svalört.

Dom första små tulpanerna har slagit ut.

Tova vid spegelblankt vatten.

Sally jagar Tova, och Miranda vill hindra henne.

Bias och Tova vid Hornsjön.

Den här haren kom så nära oss på en promenad häromdagen, så hundarna blev alldeles förstenade. Dom fick nästan titta åt ett annat håll, och låtsas att den inte fanns.

En Trädlärka.

Gravänder vid Kalmarsund.

Tova på en stor sten igen. Hon älskar att sätta sig på stora stenar och ha utsikt!

Tova verkar ha blivit mer förtjust i vatten. Ska bli roligt att se om hon kommer simma i sommar.

Flyga fram är hon verkligen bra på! Än har hon inte börjat löpa, men det borde bli snart. Ser fram emot en ny kull Tovavalpar såsmåningom!

Till sist en bild på söta Kohagslyckans Qvicka, som fått en ny och sportigare frisyr inför agilitytävlandet. Utställningskarriären är lagd på hyllan, ett tag iaf.

Eva