Igår var det en valpträff i Löttorp, vid agilitybanan, ett bra initiativ. Det är ju nyttigt för valpar att träffa andra hundar, och att få lära sig hålla kontakt med matte/husse även då det är stökigt omkring. Ett trimbord fanns också på plats, där våra valpar fick vänja sig att kännas igenom av främmande människor, tittas på tänderna o.s.v. Det var ca 7 valpar med ägare. Vi började med en liten promenad. Sen övning på trimbordet, och sedan kontaktövningar. Sist släppte vi, vi som ville det, våra valpar lösa så dom fick leka och umgås.
Det var populärt, så det blir fler träffar.
Dom första åtta bilderna har Lotta Svensson tagit, eftersom jag var upptagen med Theia. Lotta var där och tränade sina hundar först, och tittade sen på valparna.
Två elever från Helgesbogymnasiet med sheltievalpar. Angelica t.v. bor i Löttorp.
Theia och jag tränar kontakt.
Theia på bordet. Inga problem att bli klämd på av nya människor.
Jeanette, som ordnat träffen, och jag med Theia.
Liten gullig valp av en helt ny ras i Sverige. Kommer tyvärr inte ihåg vad rasen hette, men pytteliten och söt var den i alla fall.
Samma lilla valp.

Lek och bus efteråt för dom som ville. Theia ville absolut! Jättekul tyckte hon. Särskilt att leka med en goldenvalp, som var ett par månader äldre än hon.

Och så lite bilder från dagen innan.
Theia på alvaret.
Theia får hänga med på längre promenader än jag brukar gå med valpar. Jag hoppas att det inte ska vara till skada för höftleder eller nåt, men jag orkar helt enkelt inte gå så många promenader som annars skulle krävas. Fast ibland går jag förstås egna promenader med bara valpen, så jag kan träna henne på inkallningar, kontakt och annat som valpar måste tränas på. Hon är väldigt lättlärd, liksom sin mamma.
Bias och Theia trivs bra ihop, och kan sova i samma hundsäng;-)
Theia tar efter sin mor, och börjar bli en van fotomodell.

Till sist en “pudelrace-film”.

Eva